Nieuws

News

Voorlopig advies vorming beroepsgroep schiet nog tekort

Voorlopig advies vorming beroepsgroep schiet nog tekort

Het Lerarenparlement heeft behoorlijk wat kritiekpunten op het voorlopig advies van Alexander Rinnooy Kan om te komen tot een sterke beroepsgroep van leraren. Dit hebben wij in een brief laten weten.
 
In opdracht van minister Arie Slob van OCW onderzocht Rinnooy Kan de mogelijkheden om te komen tot een sterke beroepsorganisatie van leraren die gesprekspartners zijn voor onder andere de overheid en werkgevers. Rinnooy Kan stelde het voorlopig advies op naar aanleiding van gesprekken met verschillende onderwijsorganisaties.

Brief Lerarenparlement

Deze organisaties zijn uitgenodigd om op het voorlopig advies te reageren, zodat Rinnooy Kan hun suggesties kan meenemen in zijn eindadvies aan minister Slob. Ook het Lerarenparlement heeft op het voorlopig advies gereageerd. Zij vinden het ondoordacht van Rinnooy Kan om een ‘frisse start’ te willen maken met het formeren van een beroepsgroep. Hij gaat daarmee voorbij aan een aantal waardevolle verbanden die al bestaan. Ook het willen volgen van de structuur van curriculum.nu stellen zij in hun brief ter discussie.

Tijdpad

Waar zij zich verder ernstige zorgen over maken is het tijdpad dat Rinnooy Kan voor ogen heeft. Voor de zomer van 2019 moet er een sterke beroepsgroep zijn geformeerd. Maar daarmee gaat hij volgens hen voorbij aan het feit dat het opzetten van een stevige beroepsgroep niet in een vloek en een zucht is gebeurd. Zij denken dat het beter is om nu al een groep te vinden die de leraar kan vertegenwoordigen, dat is het lerarenparlement!
 
Lees de brief met de reactie op het voorlopig advies hier >

hetlerarenparlement_diap_logo.png
©2020 Lerarenparlement