parlement

lerarenparlementgroep.jpg

Het Lerarenparlement Wij zijn een gekozen afvaardiging van alle leraren van Nederland.

Wij zijn de afvaardiging van de deelnemersvergadering. 24 leraren die de beroepsgroep van po, vo, mbo en (v)so vertegenwoordigen. We zijn gekozen door de leraren in het vrijwillige lerarenregister en we hebben een missie geformuleerd waar het Lerarenparlement voor staat.

Welkom!

Als leraar is het belangrijk dat jouw leerlingen altijd op de eerste plaats komen. Het onderwijs draait immers om hen. Daar doe je het allemaal voor en het geeft enorm veel voldoening als jij aan het eind van het schooljaar het beste uit de talenten van je leerlingen hebt gehaald. Maar hoe staat het eigenlijk met je eigen professionele ontwikkeling als leraar? Kom je daar naast het lesgeven nog wel aan toe? Heb je zeggenschap over je werk en geef je er de invulling aan die je graag zou willen?

 

Leraren krijgen door de Wet Beroep Leraar (1 augustus 2017) meer zeggenschap op inhoud, didactiek en pedagogiek. Hoe ga je dit als leraar in de praktijk merken en hoe kun je daar invloed op uitoefenen? Dit is een van de vragen waar het Lerarenparlement zich onder andere mee bezig gaat houden. Het doel is om de beroepsgroep te versterken waarbij de regie bij de leraar komt te liggen. Daar gaan wij ons sterk voor maken.

 

Op deze website kun je nader met ons kennismaken en zien waar wij ons mee bezig (gaan) houden. Jouw visie en mening horen we natuurlijk graag. Dus neem gerust contact met ons op als je vragen of suggesties hebt.

0
Leraren in het PO
0
Leraren in het VO
0
Leraren in het MBO
0
Leraren in het (V)SO
0
Afgevaardigden
hetlerarenparlement_diap_logo.png
©2018 Leraren Parlement